Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson er især kendt for sin rolle som manager i den engelske fodboldklub Manchester United. En rolle han har klaret til perfektion. Han er kendt for sit voldsomme temperament, og han har bestemt ikke været elsket af alle i sin tid som manager, men alle har respekteret den hidsige skotte. Han fungerede som aktiv manager for Machester United fra 1986 til 2013, og på de 26 år har han med målrettet vindermentalitet vundet ikke mindre end 38 trofæer, hvilket inkluderer 13 Premier League mesterskaber og to Champions League mesterskaber. En præstation ingen nogensinde har været i nærheden af, og det er da også en af grundene til, at han bliver omtalt som værende den mest succesfulde manager i fodboldens historie.

Hans allerede omtalte temperament, er noget af det, der har gjort ham til en succes. Han har styret Machester United med hård hånd, lige fra klub, bestyrelse og til spillere. Mange spillere har gennem tiden omtalt, at man gør hvad der bliver sagt, ellers bliver man smidt ud. Også pressen har fået hans vrede at føle, hvor det især kom til udtryk, da han i 7 hele år nægtede at lade sig interviewe til BBC, på grund af en dokumentar de havde lavet, hvor de havde talt ned om den ene af hans sønner.

Alex Ferguson er stadig en del af Manchester United, men nu som klubdirektør og bestyrelsesmedlem, i stedet for træner og manager. Ved Old Trafford, Manchester Uniteds hjemmebane, blev der i 2012 opstillet en stor statue af Ferguson – til skræk og advarsel vil nogle mene. Desuden er en hel tribune på Old Trafford omdøbt til “Sir Alex Ferguson Stand”, i anledningen af hans 25 års jubilæum i klubben i 2011.