Josep Guardiola

Spanske Josep (Pep) Guardiola er manager for Bundesliga-klubben Bayern München, hvor han har rigtig meget succes for tiden. Guardiola har selv været professionel fodboldspiller, og spillede i det meste af sin professionelle karriere for den spanske klub FC Barcelona, hvor han blandt andet var med til at vinde klubbens første UEFA Champions League.

Det var også i Barcelona, at han gjorde sig sine første erfaringer som manager. Trods kritiske røster udefra, der mente at Guardiola var alt for ung og uerfaren til at håndtere et stort hold som FC Barcelona, beviste han allerede i sin første sæson sit værd. Holdet opnåede ikke færre end tre titler i den første sæson med Guardiola ved roret, og sidenhen blev det til ikke mindre end 14 titler på fire år.

Guardiola stoppede som manager for FC Barcelona i 2012, og fra 2013 blev han i stedet manager for en anden stor klub, nemlig Bayern München, der spiller i Tysklands bedste række, Bundesligaen. Den omhyggelige og altid meget velforberedte Guardiola imponerede allerede fra starten, ved at have lært at tale tysk – ikke til perfektion, men nok til at imponere de tyske fodboldfans og spillere. Siden har han også allerede vist sin kunnen som manager, da Bayern München i august 2013 slog Chelsea i UEFA Super Cup, og dermed blev det første tyske hold til at vinde den titel.

Bayern München er nu regerende mestre i både Bundesligaen og Champions League, og det ser faktisk også lovende ud indenfor begge ligaer i 2014, det bliver i hvert fald spændende at følge Guardiola, i det der ligner endnu en succesfuld manager tjans.